Kandidaten beheren via een ATS

In Employbrand kunnen kandidaten aangedragen worden door Ambassadeurs. Deze kandidaten zijn vervolgens te beheren in het beheerportaal van Employbrand. In het portaal kan de fase waarin de aangedragen kandidaat zich bevind, bijgehouden worden. Dit bijhouden zorgt ervoor dat er punten toegekend kunnen worden aan de ambassadeur, zodra de kandidaat bijvoorbeeld uitgenodigd wordt voor een gesprek, of aangenomen wordt.

In sommige gevallen is het praktischer om dit te koppelen aan jullie ATS, om op die manier alle kandidaten op één plek te beheren. Hierbij spreken wij van twee type koppelingen: unidirectioneel (van Employbrand naar het ATS) en bidirectioneel (van Employbrand naar het ATS en omgekeerd).

 

Bestaande koppelingen

Wij bieden momenteel de volgende koppelingen aan:
Carerix – Bidirectioneel
Workable – Bidirectioneel
RecruitNow Cockcpit – Bidirectioneel

 

Zelf een koppeling ontwikkelen?

Bieden wij nog geen koppeling aan voor jullie ATS? Dan kan je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Het is daarnaast ook mogelijk om door middel van onze API zelf een koppeling te ontwikkelen. Wij hebben hier een werkwijze voor samen met ontwikkeltools.

 

Onderdeel 1: het wegschrijven naar het ATS
– In Employbrand kunnen webhooks aangemaakt worden. Met een webhook kan je een trigger ontvangen op een url indien er een actie wordt uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld op het moment dat er een nieuwe kandidaat wordt aangemaakt in Employbrand.
– Op basis van deze webhook trigger kan je de kandidaat ophalen uit Employbrand en wegschrijven in het ATS.
– Wij raden aan om een index tabel te maken waarin je de Employbrand Candidate ID’s en de ATS Candidate ID’s behoudt. Op die manier kan een kandidaat niet per abuis twee keer aangemaakt worden in het ATS. Dit is ook noodzakelijk voor onderdeel 2.

 

Onderdeel 2: terugkoppeling vanuit het ATS
– Employbrand kent automatisch punten toe (mits ingesteld) zodra een kandidaat in een andere fase komt. De status van een kandidaat kan handmatig bewerkt worden in het beheerportaal, maar het is efficiënter om dit bidirectionele aspect in de koppeling te bouwen.
– Door elke nacht een cronjob te draaien en daarmee de kandidaten uit het ATS op te halen, kunnen deze in de koppeling vergeleken worden met de kandidaten uit Employbrand. De mapping vindt dan plaats door middel van de eerder benoemde index tabel.
– Door het bijwerken van een kandidaten middels de API worden eventuele punten automatisch door Employbrand toegekend. Het is dus niet nodig om handmatig transacties onder de betreffende ambassadeur te plaatsen.

 

Om de API te gebruiken kan je de starters handleiding en documentatie hier bekijken.