Single sign-on via Google Workspace voor ambassadeurs

In dit artikel staat beschreven hoe Google Workspace geactiveerd kan worden als Single Sign-on (SSO) provider. Het is belangrijk om eerst dit algemene artikel door te nemen, om een goed beeld te krijgen van hoe ons authenticatie systeem werkt. SSO is een betaalde optie en dient door jullie accountmanager geactiveerd te worden. Is SSO niet aanwezig? Neem dan dus eerst contact met ons op.

Om Google Workspace te activeren dient er binnen jullie organisatie een OAuth consent screen gemaakt te worden gemaakt te worden. Hiervoor zijn wat gegevens nodig, die hieronder te vinden zijn. Zodra deze gegevens aanwezig zijn, kan de provider in Employbrand geactiveerd worden. Het activeren kan eenvoudig zelf gedaan worden, maar kan ook gedaan worden door de gegevens door te sturen naar jullie accountmanager bij ons.

Benodigde informatie uit Google Workspace

• Client ID
  • Client secret

Stappen in Google Workspace

1. Maak een nieuwe resource aan voor Employbrand SSO
  2. Zodra de resource geselecteerd is, ga naar ‘APIs & Services > OAuth consent screen’
  3. Maak een nieuwe consent screen door een User Type te kiezen. ‘Internal’ voor alleen gebruikers binnen de eigen organisatie, ‘External’ voor alle Google accounts (ook buiten de organisatie)
  4. Kies een app naam, bijvoorbeeld: Employbrand
    Kies een support e-mail: (intern eigen email)
    Authorized domains: employbrand.app
    Developer e-mail: (intern eigen email)
  5. In de volgende stap kies de volgende scopes (Your non-sensitive scopes):
    – ./auth/userinfo.email
    – ./auth/userinfo.profile
    – openid
  6. Ga naar ‘APIs > Services > Credentials’ en klik op ‘Create Credentials > OAuth client ID’
  7. Kies de applicatie: Web application
    Kies naam: Employbrand SSO
    Authorized redirect URI’s:
    – https://api.employbrand.app/ambassador/sso/google-workspace/client-callback
    – https://api.ambassador.employbrand.app/ambassador/sso/google-workspace/client-callback
  8. Kopieer de Client ID en Client Secret en sla deze lokaal op, en stuur deze door naar de accountmanager bij Employbrand of activeer zelf de integratie in het portaal.

Meer succes in 2024

Leuk dat je interesse hebt! Laat je gegevens hieronder achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Voornaam*
Achternaam*
Datum
E-mailadres*

Ik wil starten met Employbrand