Hoe kan ik e-mail sjablonen personaliseren?

Employbrand stuurt voor bepaalde acties mails naar ambassadeurs en beheerders. Deze mails zijn standaard al geschreven en worden in kleine maten gepersonaliseerd per organisatie. Het is daarnaast ook mogelijk om de sjablonen te overschrijven om ze geheel te personaliseren. Zo wordt de merkidentiteit van jullie organisatie in alle communicatie doorgezet.

 

Hoe werkt het aanpassen?

Het aanpassen van sjablonen kan op de pagina ‘Instellingen > E-mail sjablonen’. Kies in de lijst een sjabloon die je wilt bewerken, en klik hierop. Je bent hierna op de pagina van het sjabloon waar je het e-mail onderwerp en het bericht kan wijzigen. Indien de organisatie meerdere talen geactiveerd heeft, kan het sjabloon ook op deze plek direct vertaald worden.

Het onderwerp kan voorzien worden van variabelen, zoals bijvoorbeeld: ‘Ambassadeur voornaam’. Dit maakt de mails extra persoonlijk.

Het bericht is opgebouwd uit elementen, die zelf toegevoegd kunnen worden. De beschikbare elementen zijn: Tekst, Afbeelding, Knop en Ruimte. Het toevoegen van een element kan eenvoudig door te klikken op ‘Element toevoegen’. Zodra een element is toegevoegd kan deze bewerkt worden door op het element te klikken. Elementen kunnen ook verplaatst worden van positie, met de sleepfunctionaliteit rechts bovenin het element (zichtbaar bij het bewegen over het element).

Is het aanpassen toch niet nodig? Reset dan het sjabloon met de knop ‘Reset sjabloon’, die te vinden is in het extra menu rechts bovenin.

 

Sjabloon testen

Is het nieuwe sjabloon naar wens? Klik dan op ‘Opslaan’, zodat de wijzigingen niet verloren gaan. Wil je de mail testen voordat je deze in gebruik gaat nemen? Verstuur dan een test mail via het systeem. Dit kan eenvoudig met de knop ‘Verstuur voorbeeld’ rechts bovenin. Standaard staat je e-mailadres al opgegeven, maar het is mogelijk om hier een ander e-mailadres te kiezen indien gewenst.